Blogger Templates

Friday, September 30, 2011

PAGI NAN INDAH


ERM,,,, slamat pagi sume..ari ni saya bangun awal coz smalam tdo awal..hehhehe..Bnda pertama Breakfast..Milo n Roti...So nice to have that meal...Tenang sangat hari ni walaupn dalam kpale memg da pnuh dgn agenda harian..cabaran ap yang saya hadapi kat cni ialah...NO TIME 4 study ...coz byk time kat program PEKA...bz  sgt exco publisiti..nk rehat gak...idea perlu di direfresh. Alhamdulillah pagi ni da refresh..sambil dgr HOT fm....
Saya rindu kat MY MOM n My brother....nak balik MALACCA..tapi saya nk stay kat ump...Nak mematangkan diri....Nak jadi PEMIMPIN...Nak sgt MEMIMPIN o MENJALANKAN TANGGUNJAWAB SEBAIKNYA..Jadi sementara jawatan saya ialah EXCO DOKUMENTASI N KOMUNIKASI PEKA 1...saya xnak mengeluh,,,saya akan laksanakan dgn seikhlasnya sbb saya memg suka SENI...seni adalah jiwa saya...TAHUN DEPAN saya nak try masuk dalan persatuan plak...BKN xmoh jadi MPP tapi saya thu saya minat yang mana..Xnak kejar jawatan tertinggi kalau keje seng pn mintak tlg org bawah...merungut xthu wat i2 ini...Lebih baik saya fokus apa yg sya nk n xmerungut...Kalu merungut pn jap jer, then IKHLAS kan hati....jadi yg terbaek..Tapi satu jer saya nak...jgn la suke komen something kalu just thu mengkomen tapi x mberi pndapat pnambah baikan..komen dgn something yg mberi input...bkn thu komen jer...PEMIMPIN MSTI PANDAI MBELI JIWA ORG LAIN...So, sy sgt respect saper yg mberi komen dgn input skali..bkn ikot kpale otak sndiri jer....LUAHAN DI PAGI HARI tok insan yang entah di mana...CHILLLLL k....jgn buruk sgka.....I want my right to be the owner of my product..Otak kita bekerja keras sampai ke pagi BKN seng2 org nak downkan kita hanya kerana dia melihat dalam beberaper saat jer....GIVE OPINION, xsmestinya saya ikot k...

Monday, July 4, 2011

Ku intai cinta dalam rahsia -

Berbisik di dasar hati
Bertanyakan pada diri
Tentang kekasih
Tentang cinta

Haruskah aku menanti
Haruskah tangan ku ini
Menggapai hanya
Ilusi mimpi

Putusnya di dalam hati
Tak mungkin bercantum lagi
Ku intai cinta dalam rahsia
Dan airmata

Mereka sering berkata
Cinta itu milik kita
Tapi mengapa kau enggan
Ucapkan cinta



bila saya syg someone sy suke sbb sikap dia, yg caring, pnyayang, memahami,mberi smgt, ad ble sy sedih n mbntu ble sy susah...kawal emosi saya...
tapi knp ble jmpa dgn org 2, sy xmmpu miliki dia...knp org 2 x leh faham perasaan sy...adakah dia ad org len..knp nie?pning sbb mslah remeh temeh nie..tp sy nk rase di sygi...sy malu nk mula..tp sy xthu....kalu sy syp xkn kmana2 pn..tp nk start cmne plak...ermmmmm.....boleh x sy ckp yg sy syng awak n nk bersama awak smpai akhr hayat...

Terluka lagi

Orang kata terlalu berharap tu sangatlah pedih jika org yg kita harap 2 xleh di harap...erm tapi cinta 2 wat kita x serik....jadi hr smakin berlalu...hati semakin sunyi....jadi dalam beberape hari ni hati ni smakin remuk....


1.Yang Comel
huhuhu...dia memg la comel...org kata dia xnsem pn...tapi bkn i2 yg dipandg,,,tapi skp dia yg sntiasa mndgr masalh kita...yg boleh protect kita....tapi org ad kata dia xske pn kt kita...org yg kata 2 plak rapat la jgk dgn dia...sapelah saya nie...ermm....masalah dri adalah...ble ske kat someone msti pndam...kalu nk start bkawan pn malu, nk tgur malu...sume malu...sy xmcm org 2 sntiasa huha tok rapat dgn laki...sy malu...tapi sy cbe approach dia..tapi xjln gak...jadi ble ad org kata mcm 2 sy pn mula la rase xpelah sy xkn berharap n cbe lpekan...xthu la memg kot sy ni bkn jdoh dia..ermmm

2.Yang Caring
erm knpalah bila saat ni la baru rase dia 2 special...mgkin cara dia layan n panggil 2 org len xpnh wat kt sy...tapi ble tgk status fb dia...sy xthu nk kata aper...lagi skali org yg sy admire its complicated....xthu status sbnr tp rase yg ni pn same...mustahil...sapelah sy tok mju kehadapn gapai ap yg nak....angan2 je jd pneman... mgharap satu yg xpasti....kelakar la...tp kne la terima....sy ni hnya mampu mympan perasaan, xdpt mluahkan....andai dia thu....perasaan ini....

Wednesday, June 15, 2011

video
best sgt......walaupn agak la....tapi ad gne gak pesanan dr pantun nie.......sgt kreatif....sape sy ker?? hahhahaa...bkn la sy copy jer... mood now HAPPY....

LA TAHZAN

Monday, June 13, 2011

maRaH nIe...Tlg JauH2!!!!111

Apa pandg2...xpUas hati Ker....Aku Bkn Marah Ko....g SanA jauH2....Sblm Ak Mkn Ko...
 aKu tGah marah laptoP kesygan ak nie...AsIk hanG je dRi td....eee....Nk FormaT lg kEr....Tlg La paham yer Cik "QiQi'" (nme Laptop sy DaaA...)
Dgn panas matahari lg...mguji keimanan btol...tLg yEr laptop syg...jgn waT sy MaraH lg........
SAYA SAYANG KAMU SGT2 TAW X..!!!!

rENuNGAn BersaMa...
Siapa yang menahan marah, padahal ia boleh melepaskan kemarahannya, maka kelak pada hari kiamat, Allah akan memanggilnya di depan sekalian makhluk. Kemudian, disuruhnya memilih bidadari sekehendaknya." (HR. Abu Dawud - At-Tirmidzi)

Marilah kita sAma2 KawaL mArAh Nie...Ya ALLAh....bantulah Hambamu ni Ya ALLAH...

Saturday, June 11, 2011

CoMeYYY..~~~

alahai comeyyy nyer baby ni...... tapi pgkuan brni mati...jgn bagi kt sy...sy xreti jga.... ad org offer jd pmbntu rumah dia tok cti sem ni....mrgkap skali jga ank2 nyer...huwaaaa....
mne la sy reti....bdk2 jgnla bg kt sy..... sy ank bgsu xreti jga ler.... ank sndri leh la kot ( chehhhhh......)
comel memg comel...tp xreti....
org kta kna blja dr skrg...TAPI......tok jd pmbntu rumah dia sy xmoh.....pnh ke khdmat komuniti kat BALOK PINE,PAHANG....bdk ni nangis la...sbgai fasi sy pjuk la....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
pjuk pnyer pjuk dia x nk bhnti ngis plak....then my best frenz seha dtg... kejp jer dia ckp truz bdk 2 diam..
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa.............
rasenyer sy yg ngis pas 2... xad kblehan la nk pjuk bdk kcikk..
kalu ank sdre 2...2,3 hr bru leh sesuaikn dri..i2 pn msh xreti lg.... erm...memg xlyk lg ni kawin..(OppSs)
hehhehe...xpelah sTudy lue...nt kiter ambik krsus jga baby samer2 k..hhehehe